Олександр Співаковський: Уряд має продовжити політику створення потужних освітніх холдингів

Народний депутат фракції Партії «Блок Петра Порошенка», Перший заступник Голови Комітету з питань науки і освіти Олександр Співаковський запропонував Уряду переглянути положення проекту Бюджету, що передбачають позбавлення державного фінансування коледжів, які утворені при університетах.


«В рамках дискусії щодо проекту Бюджету на 2019 рік, який запропонував Кабінет міністрів, я хочу звернути увагу всіх на статтю 22 проекту. В цій статті зазначено, що Кабінет міністрів пропонує 69 коледжів, які є в структурі університетів, зняти з Державного бюджету. Це абсолютно непрофесійне і несистемне рішення, тому що ми домовлялися в сфері освіти проводити політику створення потужних освітніх холдингів, які можуть надавати якісні освітні послуги.

Замість цього, запропонований проект Бюджету з 1 січня викидає коледжі з структури університетів. І замість формування потужних освітніх холдингів, нам пропонується провести резекцію освітнього простору України. Я звертаюсь до Кабінету міністрів із закликом усунути проблеми, які є в статті 22 проекту бюджету. Адже, в такому вигляді ми не можемо голосувати за Бюджет-2019»,заявив Олександр Співаковський.

Олександр Співаковський повідомив, що профільний парламентський комітет запропонував Міністерству фінансів інше рішення, яке дозволить продовжити політику формування якісної освіти: «В першу чергу, це профілізація вищої освіти через формування державного замовлення, це формування індекативної собівартості освітніх послуг, для того, щоб фейкові спеціальності були викинуті з освітнього простору, і ці заходи можуть забезпечити розвиток вищої освіти, а не її руйнування».

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон