На Херсонщині фрукти віддають за копійки, та ніхто не купує

На Херсонщині власники садів та виноградників ризикують «потонути» у власній продукції. Що груші-яблука, що персики і виноград вродили на диво,а ринок збуту не збільшився і великих сховищ солодких фруктів не додалося.

Їх везуть у сусідні міста, встановлюючи мізерну ціну у 8—10 гривень за кілограм (на знімку), але попит все одно млявий. У покупців на дачах свої сади, а переробних підприємств в області лише п'ять і їх потужностей просто не вистачає.

Хоча колись чи не в кожному районі працювала своя харчосмакова фабрика, виробляючи соки, компоти й джеми. Та від фабрик самі руїни залишилися: все обладнання в цехах порозбирали й поздавали на брухт.

Палкі заклики фермерів до городян приїздити до них і самим збирати ці фрукти за собівартістю особливого результату не дають. Доки зібране довезеш з нинішньою вартістю пального та автобусних квитків, кілька відер дешевих яблук стануть «золотими» — транспортні витрати «з'їдять» всю економію.

От і лежать біля дерев купи фруктів, а вздовж доріг догнивають гори вітамінної продукції, яку не спромоглися продати й просто викинули.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон