Перевиконати бюджет Новій Каховці не вдається

З падінням надходжень від акцизу продовжують зіштовхуватися на місцях. Нова Каховка лише за 8 місяців поточного року не дорахувалась 5,4 мільйона гривень, а план відповідних надходжень тут вдалося виконати лише на 82%.

— Акцизний податок до нас узагалі не надходив у липні й серпні. Водночас різко впала реалізація палива. Загалом же перевиконання бюджету міськради з початку року становило 101,7%, надходження збільшилися всього на 20,9 млн. грн. Але цього замало. Нам потрібно перевиконати бюджет хоча б на 105%, щоб мати можливість переглянути статті видатків і направити кошти, приміром, на виплати зарплат дошкільним і позашкільним закладам, — зазначила начальник фінансового управління Новокаховської міськради Ірина Фурсєєва.

Як уже повідомляв «Новий день», Нова Каховка опинилася перед загрозою невиплати зарплати бюджетникам в листопаді і грудні ц. р. Проблему щодо освітян, як запевнили згодом чиновники, вирішити вдалося. «Набагато гірше у медицині», — визнав міський голова Володимир Коваленко.

Серед причин цієї проблеми — зволікання з оптимізацією закладів у місті. Тому доводиться витрачати шалені кошти на напівпорожні класи у школах і потім збирати «по миру» на виплати зарплат вчителям.

«Нам дехто пропонує приймати мережу навчальних закладів з 18 і 20 дітьми у класі, що значно менше від норми. Так не буває! Бо я вже не знаю, що говорити директорам водоканалу і інших комунальних підприємств, які теж потребують підтримки. Важко буде пояснювати й обласному керівництву — чому ми не забезпечуємо належну кількість учнів у класах і витрачаємо гроші «на вітер», — додає міський голова.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон