"Відкритий простір" для херсонців

Минув місяць, як у Херсоні урочисто відкрили ювілейний, десятий, центр європейського зразка з надання послуг у сфері державної реєстрації актів цивільного стану «OpenSpace» (Відкритий простір).

Тоді до цієї події долучилась начальник Управління державної реєстрації актів цивільного стану Департаменту державної реєстрації та нотаріату Міністерства юстиції України Ірина Дубиківська та керівництво області.

Першими результатами роботи у форматі «відкритого простору» поділився керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.

Отже, за час функціонування офісу «OpenSpace» Херсонським міським відділом ДРАЦС:

- видано свідоцтв про народження – 215;

- свідоцтв про шлюб – 325;

- свідоцтв про смерть – 160;

- свідоцтв про розірвання шлюбу – 32;

- свідоцтв про зміну імені – 3;

Прийнято заяв:

- про державну реєстрацію шлюбу – 161;

- про державну реєстрацію розірвання шлюбу – 28;

- про видачу витягів з Державного реєстру актів цивільного стану громадян (щодо підтвердження дошлюбного прізвища, повного витягу про народження, повного витягу про шлюб) - 159.

Послугами «OpenSpace» користуються і громадяни з окупованих територій. Так, за місяць прийнято 45 кримчан, жителів м. Севастополя - 5, Донецької області - 4, Луганської області - 6.Нагадаємо, що в»OpenSpace» ми зібрали 12 найбільш популярних серед наших громадян послуг.

За спрощеною процедурою можна зареєструвати малюків, подати документи на одруження, зміну імені та прізвища, також отримати повторно документи. Більшість послуг можна отримати усього за кілька хвилин.

Для сплати послуг більше не варто шукати відділення банку. Все можна зробити за допомогою платіжних терміналів. До того ж, громадян приймають за допомогою «електронної черги».

Прес-служба Головного територіального Управління юстиції
у Херсонській області

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон