У Херсоні відзначили День пам'яті в'язнів фашистських концтаборів

У Херсоні вже давно діє Товариство колишніх в'язнів концтаборів, яким керує Марія Саханович. Депутат Херсонської обласної ради,лідер Громадської платформи "Добро переможе" Юрій Рожков відвідав це товариство.

Як зазначив депутат: "Кожного року я приїжджаю на заходи, які проводяться Товариством до двох дат: Дня пам'яті та Дня визволення в'язнів фашистських концтаборів. Разом з Марією Саханович та членами Товариства ми обговорили нагальні проблеми сьогодення.

Нас дуже турбує, що сучасна молодь мало знає історію, факти про нацистських в'язнів, про їх трагедію. І щоб ця велика біда не повторилася, ми повинні підростаючому поколінню більше розказувати про ті далекі трагічні події, коли людське життя зовсім не мало вартості та знаходилося на другому плані!

Проте, за важких обставинах життя люди вижили, вистояли та підняли країну на рівень вищий, ніж був до Другої Світової війни. Це подвиг, який треба вшановувати, який не можна забути! І ми, молоді люди повинні пам'ятати про це! На жаль, багато колишніх в'язнів вже пішли з життя, залишилися тільки ті, кого сьогодні ми називаємо "дітьми війни".

Прикро, що війна зруйнувала їх життя. Але сьогодні в них є сила жити та продовжувати свої добрі справи. А я допомагаю їм, як можу, у вирішенні їх поточних проблем!" - запевнив лідер громадської платформи Юрія Рожкова "Добро переможе"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон