Андрій Гордєєв: Будівельна галузь - драйвер економіки держави

Таку думку сьогодні, 12 вересня, голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв висловив під час засідання «круглого столу» за участю голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексія Кудрявцева та представників херсонських підприємств.

Під час обговорення нагальних питань у сфері співпраці з ДАБІ України також були присутні заступники голови облдержадміністрації Євген Рищук та Андрій Балонь, делегати від органів місцевої влади, представники профільних підрозділів облдержадміністрації та ін.

На початку засідання Андрій Гордєєв повідомив про важливу для області та символічну для тематики даного засідання подію: 6 вересня Президент України Петро Порошенко підписав договір щодо спорудження вітроелектростанцій в Херсонській області норвезькою компанією.

«Іноземні інвестиції реалізуватимуться неподалік від Криму - це наша енергонезалежність та робочі місця», - наголосив очільник області Андрій Гордєєв.

Також він запевнив, що будівнича галузь активно підтримується місцевою владою: «У макроекономічному розрізі сьогодні будівельна галузь генерує вкладені кошти у п'ятикратному розмірі, це є особливо показовим під час надходження податків до бюджету. Для нас будівельний процес є запорукою розвитку, і ми будемо його всіляко підтримувати на Херсонщині».

Голова Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олексій Кудрявцев розповів присутнім про покращення роботи даного органу центральної влади, зокрема, налагодження комунікації (можливість звернутися безпосередньо до керівництва ДАБІ, користуючись сайтом) та докорінні зміни у системі надання дозвільних послуг.

«Ми розуміємо, що будівнича галузь рухає країну вперед. Сьогодні інвестори мають відчувати, що система змінюється та покращується. Я особисто тримаю на контролі іноземні інвестиції, щоб наші західні партнери були впевнені у нашому бажанні співпрацювати», - наголосив Олексій Кудрявцев.

Під час «круглого столу» представниками бізнесу Херсонщини підіймалися питання щодо існуючого законодавства у будівельній галузі, роботи територіального підрозділу ДАБІ, процесів отримання дозвільної документації та запобігання відтік робочих кадрів.

Після бурхливого обговорення Олексій Кудрявцев запросив деяких підприємців до Києва для конструктивної бесіди, а також закликав усіх користуватися засобами комунікації ДАБІ України.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон