Стадіон на Херсонщині відновили коштом заокеанського мецената

Завдяки меценату із США у місті Нова Каховка, що на Херсонщині, відновили стадіон для занять гандболом.

Він стояв закинутим понад два десятиліття, і на полі вже встигли дерева вирости. Це сумне видовище просто краяло серця місцевим ветеранам спорту, але на заклики дати йому раду чиновники тільки відмахувалися - грошей немає.

Тож члени ініціативної групи вийшли на зв'язок із випускником міської ДЮСШ Дмитром Прилуцьким, який ще 1993 року переїхав жити до Сполучених Штатів і в Лос-Анджелесі став успішним бізнесменом.

Він повністю профінансував відродження спортивного комплексу: на полі викорчували дерева, завезли новий ґрунт та навіть проклали 55-метровий трубопровід для зволоження покриття, встановили нові ворота й дерев'яні трибуни. І за два з половиною місяці все було готове для ігор та тренувань.

На урочисте відкриття оновленого стадіону запросили не тільки мецената, а й олімпійських чемпіонів Сергія Чухрая та Сергія Бебешка, знаних спортсменів з усієї області, зокрема, гандбольну команду суперліги «Дніпряночка».

Оглянувши комплекс, її начальник заслужений тренер України Михайло Милославський компетентно визначив, що майданчик цілком відповідає найвищим стандартам. Але на його відкритті в Новій Каховці зупинятися не збираються.

Очільник ініціативної групи Віталій Задирко каже, що наступним кроком буде формування міської дитячої гандбольної команди. Тепер для неї вже підшукують тренера.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон