Комунальний заклад Херсонської облради прийняв дітей з отруєних територій

Діти з Каланчацького та Чаплинського районів, яких евакуювали з забруднених отруєними речовинами з "Титана" територій, зараз проходять оздоровлення в комунальному закладі Херсонської обласної ради.

Серед тих, хто прибув до санаторію, вагітна дівчина та 11 малюків до одного року, яких забезпечено дитячими сумішами, підгузками та медикаментами.

Діти розміщені і проходять медичний огляд у дитячому закладі санаторного типу «Таврія» Херсонської обласної ради, що у місті Скадовськ.

Таке рішення було прийняте керівництвом Херсонської обласної ради спільно з профільним Департаментом Херсонської обласної державної адміністрації, зважаючи на ситуацію, що виникла до заводі «Титан» на території Кримського півострову.

Вчора сюди були відправлені 200 чоловік з сіл Преображенка, Ставки, Макарівка, що знаходяться найближче до джерела забруднення повітря.

На території санаторію «Таврія» цілодобово працює лікарський пункт, де чергують досвідчені лікарі-педіатри. Вони проводять ретельний огляд дітей на предмет виявлення ознак можливого отруєння хімічними речовинами, а також інших захворювань.

За словами директора Департаменту охорони здоров'я та за сумісництвом депутата облради Віктора Короленка, на сьогодні у одного малюка виявлено легке запалення горла бактеріального походження, в іншого – почервоніння очей.

Діти з інших населених пунктів продовжують прибувати на оздоровлення в Скадовськ. Зокрема, планується розміщення ще 500 чоловік.

Керівництво Херсонської обласної ради тримає дану ситуацію на особистому контролі.

За матеріалами Херсонської обласної ради

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон