На Херсонщині свині йдуть під ніж, щоб чума не забрала

У приватному господарстві приміського селища Янтарне під Херсоном виявили факт загибелі свині в'єтнамської породи.Лабораторне дослідження її тканин дало змогу визначити і причину загибелі тварини від збудника африканської чуми свиней.

У Янтарному запроваджують суворі карантинні заходи. Упродовж останніх двох місяців це вже сьоме за рахунком вогнище АЧС в обласному центрі, Білозерському, Олешківському та Скадовському районах краю. Там спалили понад двісті свиней!

Власники худоби так налякані стрімким поширенням небезпечної хвороби, що воліють самі вирізати тварин, аніж їх вилучать та відправлять на утилізацію за скромне відшкодування, якого ще й місяцями чекати треба.

Тенденція загрозлива: з початку цього року в домашніх господарствах регіону, за даними офіційної статистики, поголів'я свиней скоротилося аж на 19 відсотків. На фермах, краще захищених від АЧС, воно зменшилося на 5,3 відсотка.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон