Від класу без вікон і дверей херсонські школярі у захваті

Унікальний клас без вікон та дверей з'явився в загальноосвітній школі № 21, що в приміському селищі Антонівка під Херсоном.

Упродовж трьох місяців його з бука та сосни будували місцеві умільці коштом меценатів та з допомогою батьків. Дах накрили комишем за прадідівською технологією. Замість парт та стільців у «зеленому» класі — столи та лавки з лакованої деревини, замість вікон — просто отвори, що їх за потреби можна закрити шторами.

— У «зеленому» класі проводять уроки з природи, біології, праці, малювання та музики, щоб учні могли більше перебувати на свіжому повітрі, і «наочно» пізнавати навколишній світ під керівництвом педагога. Схоже, наш задум сподобався всім — хлопці та дівчата від нової форми занять у захваті, — задоволена й директор Антонівської ЗОШ № 21 Галина Лугова.

Школу № 21 взагалі називають «зеленою», оскільки один з її навчальних корпусів спорудили за сприяння фінської корпорації НЕФКО й уряду Фінляндії з природних матеріалів та з використанням сонячних батарей. У 2016-му цей грантовий проект вартістю 2,5 мільйона євро реалізували всього за п'ять місяців. От тутешні педагоги й вирішили: у «зеленій» школі має бути й «зелений» клас!

Сергій ЯНОВСЬКИЙ
"Голос України"

Фото вчителя біології Антонівської ЗОШ № 21 Юрія ГУЛЯЄВА

На знімку: урок у «зеленому» класі.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон