Масштабні реконструкції в Каховці довелося відкласти

Через відсутність бажаючих брати участь у відкритих торгах на реконструкцію вулиці Миру у Каховці проведення цих робіт довелося відкласти.


«Ми двічі оголошували тендер, і двічі він закінчувався безрезультатно. Нині ми його відправили на доопрацювання. Як дорікали потенційні підрядники — в запропонованому проекті мали місце недоліки. Приміром, були занижені ціни на будматеріали, не врахований сьогоднішній рівень зарплат робітників. Адже кошторис проекту прораховувався в жовтні-листопаді 2017 року, і відтоді відбулися деякі зміни», — пояснив директор КП «Комунальне транспортне підприємство» Олександр Зайцев.

Як повідомляв «Новий день», вартість реконструкції вулиці Миру була розрахована на рівні 6,44 млн гривень. Планувалося, що всі роботи по ній завершать до кінця поточного року.

Аналогічна ситуація і з проектом реконструкції центральної площі біля Каховського районного будинку культури ім. Фрунзе. Попри те, що з ініціативи депутатів міськради вартість робіт по ній була збільшена з 1,54 млн грн до 5 640 853 гривень, бажаючих взятися за її реконструкцію теж нема. Днями КП «КТП» був змушений оголосити повторний тендер.

На думку Олександра Зайцева, це може бути пов'язано з прописаними в проекті умовах, за якими учасник торгів має надати докази наявності у нього не менше 30% від необхідної кількості гранітної плитки термообробленої Покостівського родовища. Саме на її використанні наполягали депутати міськради.

— Проектом реконструкції площі вже цікавилися декілька місцевих і одна херсонська фірми, — розповів директор КП «КТП». — Як на мене, він має більше шансів на реалізацію найближчим часом, ніж проект по вулиці Миру. В разі успішного проведення публічних закупівель є реальна можливість до кінця року зробити більшу частину робіт, передбачених цим проектом. А щось доведеться відкласти на наступний рік.

Олег БАТУРІН
"Новий день"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон