Каховський лісгосп попереджає про небезпеку

Щорічно в Херсонській області - на полях, на пагорбах та вздовж доріг рухаються вогняні «фронти» , які знищують на своєму шляху все живе.

У вогні гинуть корисні комахи, які зимують у верхніх шарах ґрунту, горить и безліч різноманітного сміття, що суттєво посилює забруднення атмосферного повітря. Шкода від спалювання листя і сухої трави украй небезпечна.

До складу диму від спалювання трави та листя входить пил, окиси азоту, чадний газ, важкі метали і низка канцерогенних сполук.

За нормальних умов, коли листя перегниває необхідні для розвитку рослин речовини повертаються до ґрунту. На природних ділянках і газонах вогонь знищує насіння і коріння трав'янистих рослин, пошкоджує нижні частини дерев і кущів та верхні частини їх коріння. Знищення природної листяної підстилки мінімум вдвічі збільшує промерзання ґрунту.

При спалюванні трави на присадибних ділянках або торішньої стерні на фермерських полях , вздовж доріг, виникає загроза перекидання вогню на природні ділянки , лісові насадження , і навіть житлові будинки.

Якщо спалювати суху траву на полях, через які проходять високовольтні лінії електропередач, дим і вогонь здатні спричинити замикання ліній електропередач, що може призвести до руйнівних наслідків для населених пунктів та промислових об'єктів.

Заборонено спалювання всіх видів відходів на прибудинкових територіях і в сміттєзбірниках, на території державного лісового фонду на інших лісових масивах.

Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків , випалювання стерні, луків, пасовищ, ділянок із водно болотною та іншою природною рослинністю або її залишків у смугах відводу автомобільних доріг і залізничних колій , а також опалого листя у парках, інших зелених насадженнях та газонів у населених пунктах заборонено.

Якщо Ви помітили незначне горіння сухої трави – спробуйте самотужки його ліквідувати .
У випадках значного поширення пожежі – негайно повідомте про загоряння за телефонами 101 або або за тел. 055-36-2-63-63.

Пам'ятайте, що ліси створюються десятиліттями, а знищуються в одну мить!

Адміністрація ДП «Каховський лісгосп»

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон