До 1025-річчя Хрещення Київської Русі

В Херсонському обласному державному архіві відкрито виставку, присвячену цій визначній даті – 1025-річчю Хрещення Київської Русі. Виставка містить зразки архівних документів, що засвідчують складний шлях впровадження християнства в Херсонському регіоні та на Україні в цілому.

Директором обласного державного архіву Віктором Боровиком було продемонстровано відвідувачам заходу відреставровані церковні книги 1721 року, які надзвичайно зацікавили присутніх.

Старший науковий співробітник відділу використання інформації документів обласного державного архіву Олена Стукалова розповіла відвідувачам про деякі основні документи із встановлення християнства на Херсонщині у період XVIII - XX століть.

Таким чином, усі, хто прийшов на відкриття виставки «Хрещення Русі. Історія віків» мали змогу познайомитися із архівними документами, пов'язаними із впровадженням християнської віри на території нашої області і всієї України.

Відповідно до доручень Президента України Віктора Януковича святкові заходи з нагоди ювілейної дати необхідно провести в усіх населених пунктах держави, Херсонщини зокрема, як велику об'єднуючу подію.

В Херсонській області заплановано ряд заходів до1025-річчю Хрещення Київської Русі, які проводилися протягом усього 2013 року. Серед них: Перший Пасхальний фестиваль, відкриття Поклінного Хреста в Генічеську, Хресний хід у м. Херсоні, зустріч керівництва області із релігійними конфесіями, низка тематичних засідань «круглих столів», культурологічних акцій, які направлені на духовне виховання підростаючого покоління.

За матеріалами сайту Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон