Роздуми під перший дзвоник у Херсоні

Дзвоник, сльози батьків і багато квітів. У херсонських школах пролунали перші дзвоники...

Ми звикли до того, що День знань у наших школах - саме 1 вересня. Це головне свято першокласників, бо вони вступають в більш доросле життя.

Проте у багатьох країнах світу навчальний рік починається в інший день. Так, наприклад, японські першокласники йдуть в школу на початку квітня, коли починає цвісти сакура. Весна, - вважають в Японії, - це початок нового життя, тому саме час і починати вчитися!

У квітні починається навчальний рік і в Індії. Іспанські діти йдуть до школи наприкінці вересня – на початку жовтня.
У нас традиційно проводять лінійки, які багато хто вважає «символом совку». А вчителів задарюють квітами. Проте у багатьох країн світу є свої, певні традиції початку навчального року.

Наприклад, у Німеччині першокласники разом із батьками роблять конусоподібний пакунок з паперу та прикрашають його аплікацією. Потім батьки складають туди солодощі, іграшки та різні цікаві дрібниці.

А от в Іспанії день початку навчання не рахується святом і проводиться як звичайний. А у Ізраїлі первачки запускають кульки і загадують бажання.

Цьогорічні першокласники відкривають сторінку нової української школи, адже навчатимуться за новими програмами та в нових умовах.

Говорити про результати такого експерименту, звичайно, зарано. Проте важливо, аби в школі та родині дітей навчили головному – бути людиною.

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон