Херсонські школи — найкращі в області за результатами ЗНО

Найвищий бал за результатами ЗНО з навчальних закладів Херсонщини цього року отримав Херсонський фізико-технічний ліцейпри Херсонському національному технічному університеті.

Він посів 27 місце в загальноукраїнському рейтингу, складеному інформаційним освітнім ресурсом Освіта.ua.

До загальноукраїнського ТОП-200 також потрапили: Херсонська спеціалізована школа № 30 (65 місце) і недержавне навчально-виховне об'єднання «Дошкільний заклад — спеціалізована школа «ХАБАД» (157 місце).

Кращими навчальними закладами області за результатами ЗНО в 2018 році стали: Каховський НВК «Гімназія — спеціалізована школа» (448 місце в загальноукраїнському рейтингу), Любимівська школа — ДНЗ № 2 Каховської районної ради, Новокаховський техніко-економічний ліцей, спеціалізована школа № 8 Новокаховської міськради і Новокаховська школа № 1.

Серед предметів найкращі результати в області мали: з української мови і літератури — вже згадуване херсонське НВО «ХАБАД» (115 місце в загальнодержавному рейтингу), з історії України — Херсонська спеціалізована школа № 30 (50 місце), з математики — Херсонський фізико-технічний ліцей (11 місце), з англійської мови — Зміївська школа І—ІІІ ступенів Бериславської райради (153 місце), з хімії — Новокаховська гімназія (20 місце), з біології — Кам'янський НВК «ЗОШ І—ІІІ ступенів — ДНЗ» Каховської райради (30 місце), з географії — Каховський НВК «Гімназія — спеціалізована школа» (4 місце), з фізики — Великолепетиська школа № 2 (48 місце).

Найгірші результати в рейтингу шкіл Херсонської області цього року отримали: Чаплинський професійний аграрний ліцей, Степненська школа Нижньосірогозької райради, професійно-технічне училище № 22 в Великій Лепетисі, Новокаховський професійний електротехнічний ліцей і ПТУ № 26 в Гаврилівці (10 967 місце в загальнодержавному рейтингу).

Всі заклади в рейтингу були розподілені за рейтинговим балом, розрахованим на підставі середнього значення балів зовнішнього незалежного оцінювання, отриманих учасниками тестування з усіх предметів ЗНО та з урахуванням загальної кількості складених тестів випускниками кожної школи.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон