Херсонські ДСНС-ники ліквідували наслідки викиду 6 тонн аміаку та вибуху у житловому будинку (ФОТО)

Це відбулось вчора, 25 липня, під час командно-штабних навчаньз органами управління та силами цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Херсонської області.

За повідомленням прес-служби ТУ ДСНС в Херсонській області, у цей день відпрацювали ввідну №6 на території ВАТ «Новокаховський завод плавлених сирів». За тактичним задумом під час проведення ремонтних робіт на ресивері аміачно-холодильної установки виникла аварія з викидом 6 тонн аміаку. У результаті технічної поламки постраждало 2 працівники компресорного цеху. Зрештою виникла загроза хімічного забруднення прилеглої території.

Відразу терміново відбулося засідання Новокаховської міської постійної комісії з питань ТЕБ та НС, на якому було прийнято рішення щодо дій міської ланки територіальної підсистеми цивільного захисту щодо проведення аварійно-рятувальних робіт та ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

На підприємстві організували евакуацію працівників, обробку заражених будівель, технічного обладнання, території. Потерпілих після обмивки передали до рук медиків. Кожна служба району старанно виконували свої обов'язки. Відключили електро- і газопостачання, міліція взяла під охорону завод, ДАІ перекрила рух транспорту, аварійно-рятувальна служба розпочала ремонтні роботи, Укртелеком оповіщував населення сусідніх вулиць про необхідність слідування на евакопункт тощо. З завданням справилися. Трудилися на його виконанні 14 технічних засобів і 70 людей.

Того ж дня спрацювала ввідна №7 - внаслідок різкого підвищення тиску газу у газопроводі низького тиску вибухнула газоповітряна суміш на третьому поверсі 5-поверхового житлового будинку по вул. Мелітопольській у м.Каховка.

Частково зруйновані несучі конструкції, перекриття між 2 та 3 поверхами. Повністю розвалилися сходи. Отримали травми різного ступеня тяжкості 10 осіб і загинуло 2 людини.

Внаслідок вибуху будинок загорівся. 27 мешканців з 9 квартир залишилися без житла. Будівлю було відключено від водо-, газо- та електропостачання. Від вибухової хвилі у сусідніх будинках повилітало скло з вікон.

Щоб організувати сили та засоби на виконання ввідної пройшло засідання комісії з питань ТЕБ і НС.

До ліквідації залучалися служби міськгазу, РЕМ, міліції, СБУ, швидкої допомоги, інженерна служба – підприємства надавали вантажну і тракторну техніку. Особливо важливим завданням була евакуація людей по зовнішній стороні будинку, розбір завалу і пошук людей під уламками. Загалом на ліквідації наслідків ввідної було задіяно 16 одиниць техніки та 96 чоловік.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон