Чи з’явиться кризовий центр у Херсоні?

В Україні відкриють притулки для постраждалих від домашнього насильства або від насильства за статевою ознакою.У них люди зможуть отримати кваліфіковану допомогу.

Для цього Кабмін ще 22 серпня прийняв постанову «Про затвердження Типового положення про притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі».

Притулки будуть створюватися місцевими органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. У них постраждалі зможуть отримати місце безпечного тимчасового перебування і комплексну допомогу: психологічні, соціально-побутові, соціально-медичні, інформаційні, юридичні та інші послуги.

Чи з'явиться подібний притулок у Херсоні?

Адже ще у листопаді 2017 року представники 30 громадських організацій та ініціативних груп об'єдналися, щоб домогтися відкриття у нашому місті Кризового центру для жертв насильства. Бо за законом поліція не може утримувати кривдника – домашнього агресора у відділку більше трьох годин.

Тоді з подібною пропозицією активісти звернулись до депутатів міської ради.

Однак, того разу депутати вирішили не створювати цілий орган, який би запобігав насиллю в сім'ї. А обмежились лише рішенням внести у статут міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді пункту про здійснення заходів щодо профілактики насилля в сім'ї.

Чи зміниться щось після постанови Кабінету міністрів? Чи побачать хоча б після цього проблему із насиллям в родинах наші народні обранці?

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон