У Херсоні презентували «Новий курс України» - нові можливості для кожного

Лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко вирушила в триденну поїздку південними областями України для обговорення «Нового курсу України» з місцевими експертами, фахівцями, громадськими діячами.

Сьогодні важливо знати, який потенціал насправді є в нашої країни, щоб підняти економіку. А найголовніше завдання держави – створити можливості для розвитку усіх громадян. Першим містом візиту Юлії Володимирівни став Херсон. І це було не за графіком, а тому, що городянам вже не сила терпіти свавілля чинної влади.

Нам потрібен суспільний договір

Проблеми Херсонщини неможливо відділити від проблем всієї держави. Всі вже прекрасно розуміють, що Україна потребує нової Конституції.

Новий суспільний договір, тобто нова Конституція – це головна умова для побудови справедливої та сильної України. Саме на цьому наголошувала лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко під час прес-конференції з регіональними ЗМІ.

Чинна Конституція де-факто цементувала кланово-олігархічні домовленості і стала міжолігархічним, а не суспільним договором. Саме тому потрібне ухвалення нового Основного Закону, який працюватиме в інтересах народу, а не кланів.

24 серпня Юлія Тимошенко в рамках презентації концепту нового суспільного договору закликала всіх українців долучитися до інтернет-платформи, де кожен може внести свої правки до головного закону країни.

«Херсонгаз, не лізь в кишені до нас!»

Попри шалену спеку, на мітингу, який організувала ВО «Батьківщина», центральна площа Свободи була заповнена вщент. Люди прийшли, аби відстояти своє право на справедливість, бо, як виявляється, інших важелів впливу немає.

А ситуація в обласному центрі склалася наступна: кілька тижнів тому херсонці, у котрих немає лічильників, масово почали отримувати незрозумілі платіжки від «Херсонгазу» з вимогою у п'ятиденний термін сплатити нібито борги за 2015-2016 роки. Борги, нараховані, заднім числом!

Для багатьох громадян, які сумлінно, з мізерного сімейного бюджету, сумлінно сплачуть за всі комунальні послуги, це було справжнім шоком.

Особисту підтримку херсонцям висловила привселюдно на мітингу Юлія Володимирівна: «Коли я почула від своєї команди, що робиться в Херсоні, я особисто приїхала, аби захистити ваші інтереси. І наступного тижня у Верховній Раді першим питанням, яке я винесу, буде незаконне ошукування простих херсонців.

Ми змусили Кабмін Яценюка переглянути норми споживання газу, але вони у «своїх» судах все скасували. Потім змусили Кабмін Гройсмана – те ж саме. Ситуацію треба терміново переламати. Єдиний вихід – у законодавчому полі скасувати постанову Кабміну. Інакше подібні платіжки отримає вся Україна».

У Херсонщини є економічні ресурси

Під час візиту на приватне сільгосппідприємство «Екозерно», що розташоване на території Херсонського річкового порту, Юлія Тимошенко наголосила: у річкових портів великий потенціал, а розвиток цього інфраструктурного напряму на рівні держави дасть потужні можливості для розвитку підприємств області.

Одним із таких потенціальних ресурсів Тимошенко вважає річковий транспорт, який наразі перебуває у дуже занедбаному стані. Вона переконана: у державній програмі, яка буде спрямована на розвиток річкового транспорту, потрібно мати фундаментальний стратегічний напрямок днопоглиблення за рахунок державних коштів.

Крім того, Юлія Тимошенко провела з регіональними елітами дискусію щодо екологічної безпеки в рамках нового суспільного договору. До дискусії долучилися справжні фахівці – доктор біологічних наук професор Олександр Ходосовцев та кандидат сільськогосподарських наук Віктор Лісний.

Катерина ВАЛЕНТИНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон