Автостоянка на березі — річка страждає!

Наша Вірьовчина більше нагадує стічний рівчак, аніж річку з наших мрій.

Наша природа дуже забруднена. Це можна побачити на прикладах лісів, річок, лук. Вони більше нагадують стічні рівчаки, ніж річки. У статті "Прокуратура проверила строительство стоянки" ми вже писали, що прокурор Херсона Віктор Чаус відреагував на наші публікації та запити.

Він направив листа до Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю в Херсонській області з вимогою вжити заходи реагування до забудовника, оскільки автостоянка на розі вулиць Базова та Куліша була збудована без належно оформлених дозвільних документів та ще й у прибережній зоні. У тій публікації йшла мова про те, як чиновники міської ради ТР інспекції довго не могли розібратися у своїх повноваженнях. І тільки після втручання прокурора ці повноваження нарешті поділили. Тепер інспекція зобов'язана "сказати своє слово" та вжити заходів до забудовника, адже вказівки прокурора обов'язкові для усіх посадових осіб будь-якої установи. Але логічним завершенням цієї справи та найкращою реакцією на публікацію, на нашу думку, було б рішення про приведення цієї земельної ділянки у первісний стан, а не просто "заходи реагування до забудовника". Адже будувати стоянку з автомийкою на березі річки у лоні природи - не просто блюзнірство - це злочин! І прокурор має право і повноваження відстояти інтереси громади у суді: подати позов та примусити прибрати екологічно небезпечний об'єкт з берегу багатостраждальної річки Вірьовчини.

P.S.: Публікація підготовлена врамках проекту Херсонського обласного Фонду милосердя та здоров'я "Розвиток Агенції журналістських розслідувань "Вгору" за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Думки, що відображені в даному матеріалі, належать його авторам і можуть не співпадати з точкою зору Міжнародного фонду "Відродження".

Вгору №30(565) 25.07.2013
фото: Василій Кузьмук

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон