Що від херсонців приховує міністр Омелян?

У нас багато кажуть про відкритість, прозорість, необхідність врахування обґрунтованої думки місцевих територіальних громад,про реформу децентралізації.... Чи це погано? Звісно що ні, але краще коли про це не говорять а коли саме так діють.

Саме діями, на протязі вже чотирьох років, демонструють депутати херсонської міської ради та представники її виконавчих органів намагання сприяти реформуванню та розвитку Херсонського морського торговельного порту, створення на його основі фундаменту ефективної реалізації низки міжнародних проектів, вивести Херсон та Херсонську область на якісно новий рівень міжнародного співробітництва.

Минулого тижня, на ім'я херсонського міського голови надійшов лист за підписом Міністра інфраструктури Володимира Омеляна із зазначенням намірів презентувати «концесійний проект» по Херсонському морському торговельному порту. Чудово! Але чомусь, на зустрічне прохання попередньо надіслати сам проект для детального ознайомлення депутатами та працівниками виконкому, щоб обговорення було предметним та якісним у відповідь тиша...

Подібне відношення до себе викликало чергову хвилю обурення в лавах депутатського корпусу які заявили що не мають намірів виступати в ролі статистів та розглядати «гарні картинки», коли сам проект від них приховують.

Щодо Херсонського міського голови, то ним Міністру Володимиру Омеляну була надіслана обґрунтована, відповідь з визначенням необхідності здійснення логічної послідовності дій та забезпечення відкритості. Зокрема, Володимир Васильович в своєму листі зазначив «Враховуючи що станом на 28.08.2018р. концептуальна записка та підготовлений проект концесії державного підприємства (далі - ДП) «Херсонський морський торговельний порт», який планується для обговорення, на адресу Херсонської міської ради та її виконавчих органів не надійшли, організація та проведення зазначеного обговорення проекту 29.08.2018р., за участю депутатів Херсонської міської ради та представників її виконавчого комітету, не доцільно та неможливе, у зв'язку з чим, не відбудеться.

Разом із тим, враховуючи велике значення Херсонського морського торговельного порту та його ефективного розвитку для міста Херсона, активну участь депутатів та виконавчих органів Херсонської міської ради з 2014 року в ініціюванні та підготовці проекту його реконструкції та розвитку, повторно прошу Вас надати в електронному вигляді концептуальну записку та весь підготовлений проект концесії ДП «Херсонський морський торговельний порт», який планується для обговорення, з метою забезпечення можливості детального з ним ознайомлення депутатів Херсонської міської ради, та повідомити посилання, де громадськість міста може ознайомитись з цими проектом та концептуальною запискою до нього у вільному доступі.

Обговорення зазначеного проекту в м.Херсон, за участю депутатів Херсонської міської ради та представників її виконавчого комітету, пропоную запланувати через 14 календарних днів, після отримання від Вас для ознайомлення концептуальної записки та всього підготовленого проекту концесії ДП «Херсонський морський торговельний порт».».

Володимир МАКУХА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон