Херсонці і субсидії: здаєте квартиру – не отримуєте субсидії

Вам сутужно живеться, ви ледь-ледь зводите кінці з кінцями, але у вас є кілька зайвих метрів і ви вирішили підтримати себе за рахуноктого, що пустите на час навчального року 1 – 2 студентів? Забудьте про субсидії.

Кабінет міністрів України (КМУ) став ще більшу суворо підходити до питання надання субсидії.

Причина? Хронічна нестача грошей у бюджеті, і тому, починаючи з квітня місяця, вже прийнято кілька рішень відповідно до яких кількість тих, хто мав раніше право отримувати субсидії весь час скорочується.

Вже у наступному опалювальному сезоні субсидій на оплату житлово-комунальних послуг може втратити кожна п'ята українська родина. Про це повідомив директор департаменту державної соціальної допомоги Міністерства соціальної політики України Віталій Музиченко.

Це пов'язано зі змінами критеріїв надання пільг, які прийняв КМУ. Чиновник зазначив, що точні цифри з'являться через півроку дії критеріїв: «Але об'єктивно, на наш погляд, десь відсотків 15 – 20. Це ті, хто може її не одержати на наступний період».

Отже, у ці відсотки можете потрапити і ви якщо задаєте квартиру у найм. Дані про здачу житла в оренду потрібно буде вносити в декларацію у розділ «інші доходи». Звичайно, якщо вас упіймають «на гарячому» (а тому не лайтеся із сусідами, а то вони вас «засучать»).

«У містах-мільйонниках нерідкими стали випадки здачі квартир в оренду зі своєрідним бонусом – оформлення субсидії на комунальні послуги. Відтепер субсидії призначатися не будуть», - заявили у КМУ.

СергійОСОЛОДКІН

Продовження теми у рубриці «Херсонці і субсидії» далі буде...

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон