Херсонський театр шукає килими

Цікавий клич кинули співробітники Херсонського облмуздрамтеатру. Служителі Мельпомени шукають... килими.

Не менше двох десятків цупких тканих виробів, із тих, що є практично в кожній оселі, потрібні не самому театру ім. М. Куліша, а для вистави. На херсонських підмостках готується гучна прем'єра.

Литовський режисер Лінас Зайкаускас працює над спектаклем «Лавина» за п'єсою Тунджера Джюджиноглу. Відомий твір турецького драматурга вже поставили більш, ніж 70 театрів у різних країнах. І на кожну прем'єру, не

незважаючи на свій досить поважний вік, приїздить сам автор п'єси. Тож можна лише уявити, наскільки переживають за виставу і режисер, і актори: а раптом не сподобається головному критику?

Між іншим, виставу «Лавина», але в інтерпретації Луганського академічного театру (театр у вигнанні, який базується у Сєвєродонецьку), Херсон побачив всього декілька місяців тому, в рамках ХХ «Мельпомени Таврії». На сцені були досить оригінальні декорації, але без килимів... Навіщо режисеру знадобилися саме популярні предмети домашнього ужитку, дізнаємося вже незабаром, під час прем'єри. Ну а щоб вона відбулася, театр просить про допомогу.

«Для розробки необхідних декорацій нам потрібно 20 килимів! Приймаємо в дарунок і обіцяємо вам свою любов, квитки на прем'єру та приємний сюрприз. Творімо мистецтво разом!», — йдеться на інтернет-сторінці Херсонського облмуздрамтеатру ім. М. Куліша.

Марина САВЧЕНКО
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон