Андрій Гордєєв направив інспекцію на птахофабрику

14 серпня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв направив виїзну інспекцію на птахогосподарське підприємство ПАТ «Агрохолдинг Авангард» філії «Чорнобаївське» у с. Східне, яке звинувачують у ситуації, яка склалася у Херсоні з неприємним запахом.

Таке доручення було озвучене Андрієм Гордєєвим у результаті наради з представниками правоохоронних органів, Головного управління Держпродспоживслужби у Херсонській області, Державної екологічної інспекції у Херсонській області, профільних департаментів облдержадміністрації та інших.

Кожен присутній звітував про вжиті заходи щодо усунення причин неприємного запаху у Херсоні.

Зокрема, т.в.о. заступника начальника ГУНП в Херсонській області Олексій Манжиєвський доповів, що правоохоронцями було зафіксовано факт наявності на земельній ділянці біля Зеленівки курячого посліду. Виявили і вантажний автомобіль, який його вивозив. За даним фактом Дніпровським відділенням поліції відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.239 Кримінального Кодексу України «Забруднення або псування земель».

На вантажний автомобіль був накладений арешт і на даний час вантажівка перебуває на майданчику для тимчасового утримання транспортних засобів в м.Олешки. Слідчим відділенням Дніпровського відділення поліції направлено ряд запитів – в Державну екологічну інспекцію, Департамент екології ОДА, Державну службу геології і надр, власне в агрохолдинг «Авангард» з метою встановлення, як на підприємстві вирішується питання з утилізацією посліду, де знаходиться полігон для утилізації чи інші потужності.

Слухали і директора ПАТ «Агрохолдинг Авангард» Андрія Чіркова, який наполягає на тому, що підприємство завжди дотримувалося чинного природоохоронного законодавства під час функціонування птахофабрики.

Правдивість його слів покажуть результати перевірки птахофабрики за участі профільних фахівців, громадських активістів та ЗМІ.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон