В Олешках рахують свиней

Херсонщиною поширюється небезпечна хвороба. У зв'язку із терміновими заходами по профілактики та попередженню захворювання домашніх тваринна африканську чуму, в населених пунктах Олешківського району проводиться облік свиней у господарствах.

Дані заходи зумовлені тим, що в місті Олешки та селі Солонці встановлено захворювання африканської чуми свиней (АЧС).

За офіційною інформацією Держпродспоживслужби всього обліковується у районному центрі 2196 голови свиней у населення та 15906 голів свиней у господарствах Олешківського району.

Проте не всі власники господарств та жителів району дають правдиву інформацію про наявність поголів'я та не дотримуються санітарних вимог та стандартів до умов утримання тварин.

Також більшість власників свиней ігнорують законодавство, яке чітко вказує на відповідальність власників за бездіяльність і недотримання санітарних вимог та допущення захворювання в домашньому господарстві, а також покриття всіх збитків ( утилізація свиней, утилізація господарських будівель та ін.) за власний кошт.

Звертаємося до всіх жителів міста та району: будь ласка, будьте не байдужими, зверніться до Олешківської держпродспоживслужби (м.Олешки, вул. Олімпійська 94, (колишня вул. Червоноармійська) або повідомте про наявність худоби по телефону 4-58-83.

У випадку захворювання худоби на африканську чуму власникам зареєстрованих та взятих на облік свиней буде надана компенсація. Не зволікайте та завчасно піклуйтеся про домашніх тварин!

Олешківська районна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон