Яку дорогу будуватимуть у Генічеському районі?

13 серпня голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв обговорив з активістами села Стрілкове Генічеського районута представниками місцевої влади питання, що сколихнуло не тільки всю область, а й країну взагалі: яку ж дорогу будуватимуть у Стрілковому?

Для того, щоб дати професійне пояснення активістам, на зустріч були запрошені профільний заступник голови облдержадміністрації Олександр Адамчик, начальник ДП «Херсoнський oблaвтoдoр» Микола Савченко та представники профільних департаментів.

Нагадаємо, що за проектом Стрілківської сільської ради передбачено реконструкцію дороги по вул. Береговій – вздовж узбережжя Азовського моря довжиною близько 8 км та шириною 7 м. Загальна вартість проекту складає 85 млн грн. За ці кошти також планується облаштування тротуарів 4,6 м шириною та 5 км ліній освітлення. У 2018 році з обласного бюджету виділено 33 млн грн.

Позиція жителів Стрілкового, які приїхали до голови ОДА за допомогою, однозначна: дорогу будувати на вулиці Центральній, де проживає місцеве населення. Представники сільської та районної влади, які турбуються про надходження до бюджету податків від підприємців на розвиток села, наполягають на вулиці Береговій.

Андрій Гордєєв зауважив: «Ми за те, щоб у селі були дороги. Звичайно, спочатку розвиватимемо узбережжя, щоб зробити умови для бізнесу та надходження інвестицій, створити там робочі місця, розвивати туризм. Центральна вулиця також отримає нову дорогу, але пізніше.

Я в цьому впевнений, адже ми маємо підтримку у парламенті – небайдужих народних депутатів. Якщо ж населення надалі протестуватиме проти ремонту дороги по вулиці Берегової, то не отримає нічого – всі заплановані кошти буде спрямовано на інші проекти».

Представники влади запевнили, що лобіюватимуть це питання у Верховній Раді та добиватимуться виділення коштів на будівництво дороги на вулиці Центральній на 2019-2020 роки.

Наприкінці засідання голова облдержадміністрації Андрій Гордєєв запропонував організувати у Стрілковому загально сільські збори та донести до населення такий шлях вирішення даного непорозуміння між місцевими жителями та сільською радою. На знак підтвердження своїх намірів у кінці цього тижня очільник області та нардеп підпишуть з громадою села меморандум.

За матеріалами Херсонської ОДА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон