Херсонці протестують проти свавілля газового монополіста

У Херсоні, вже протягом кількох тижнів, мешканцям обласного центру надходять «листи щастя» від «Херсонрегіонгазу» з категоричною вимогою: у п'ятиденний термін сплатити борги за газ.

Коли люди, котрі сумлінно оплачують усі платіжки за комунальні послуги, починають розбиратися, звідки взялися нараховані суми, у них шок: це рахунки 2015-2016 років. І виставили їх заднім числом, бо у вас, шановні громадяни, не були на той час встановлені лічильників...

Люди в шоці. Як так? Хіба це законно? Що робити? А раптом газ відріжуть? Аби припинити цей процес знущання над пересічними громадянами, у ситуацію втрутилася Херсонська обласна організація ВО «Батьківщина».

Після детального юридичного вивчення було з'ясовано: вимоги газового монополіста абсолютно незаконні. Без варіантів.

Тож «Батьківщина» по всьому місту розгорнула намети, де кожен херсонець може поставити свій підпис під зверненням до чинного прем'єра Володимира Гройсмана з вимогою припинити беззаконня газового монополіста.

Відповідне звернення направив очільнику уряду народний депутат України Юрій Одарченко. Долучився до захисту херсонців і голова обласної ради Владислав Мангер, котрий теж звернувся до Кабінету Міністрів.

Підтримала ініціативу і фракція «Батьківщини» у міській раді. 8 серпня лідер фракції Неля Голубенко, депутати міськради Станіслав Трошин, Катерина Пушкарьова та Олег Черненко дали прес-конференцію, де чітко озвучили свою позицію і роз'яснили херсонцям: не платити і не вестися на авантюри.

Народні обранці розуміють, що люди переживають: адже через нібито борги не отримають субсидії. А попереду зима і опалювальний сезон...

Обранці від «Батьківщини» пообіцяли, що вони ініціюватимуть звернення від міськради до Володимира Гройсмана, аби Кабінет Міністрів заборонив «Херсонрегіонгазу» нараховувати побутовим споживачам неіснуючу заборгованість.

А ті сумлінні громадяни, котрі вже сплатили за «сумнівні послуги», отримали свої гроші в рахунок компенсації, заплативши, так би мовити, наперед.

Катерина ВАЛЕНТИНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон