На Херсонщині у громадських роботах взяли участь 1033 особи

У лютому 2018 року головою Херсонської обласної державної адміністрації видано доручення щодо збереження лісів області, запобігання їх знищенню та протидії браконьєрству на водних об'єктах.

Центрами зайнятості міста Нова Каховка та районів області, де є ліси (Голопристанським та Олешківським) проведено роботу з місцевими органами влади з визначення потреби у «шерифах» на цих територіях.

За перші 6 місяців поточного року залучені до відповідної роботи 29 осіб, які, окрім основних функцій «шерифів», додатково виконували функції щодо запобігання незаконній вирубці лісових насаджень.

Для закріплення позитивних тенденцій у реалізації проекту «Шериф» розглядались питання щодо залучення до робіт з інформування населення щодо недопущення порушень громадського порядку в першу чергу осіб-учасників антитерористичної операції.

За І півріччя 2018 року 30 демобілізованих учасників АТО стали «шерифами» під час працевлаштування на громадські роботи. Всього за цей період у проекті взяли участь 120 безробітних осіб.

Ще одними із пріоритетних видів з виконання громадських робіт були роботи в рамках проекту щодо відтворення культурно-історичної спадщини Херсонщини. Участь у цьому проекті взяли 138 осіб.

Також в області запроваджені такі види громадських робіт: надання допомоги з отримання практичних навиків та знань з орієнтування у просторі; супровід інвалідів по зору; впорядкування місць поховання захисників Вітчизни, меморіалів, кладовищ; благоустрій та озеленення території, зон відпочинку; інформування населення про субсидії; впорядкування придорожніх смуг; соціальний супровід осіб, які перебувають у складних життєвих обставинах; екологічний захист навколишнього середовища; догляд за особами похилого віку - ветеранами війни.

Херсонський обласний центр зайнятості

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон