Недобросовісним туристам на Херсонщині "оголосили війну"

На популярному курорті Арабатська стрілка в Херсонській області місцеві громади «оголосили війну» деяким любителям відпочивати «дикунами».

У тутешньому селі Щасливцеве виконком сільради ухвалив окреме рішення обмежити автомобілям доступ до «диких» пляжів на узбережжі Азовського моря.

Причина відома: відпочивальники часто-густо нехтують нормами благоустрою, залишаючи після себе гори сміття та купи екскрементів і за собою не прибираючи. При цьому на Арабатській стрілці є вдосталь кемпінгів, де автомобілістам надають душові і туалети, а також є контейнери для відходів.

Але за ці послуги треба платити. Коли таких відвідувачів-нечупар було небагато, на це дивилися крізь пальці, але впродовж останніх трьох років кількість гостей на Арабатці зросла, тож і навантаження на дику природу збільшилося.

Причому громада Щасливцевого не єдина у своєму намаганні зробити «дикий» відпочинок трохи цивілізованішим. «Ліві» заїзди на пляжі перекопують траншеями біля сусідніх сіл Генгірка й Стрілкове. Такі ж перешкоди облаштовує і дирекція оздоровниць. Приїжджі, котрі тут відпочивають, ініціативу тільки підтримують.

Адже вони за свої гроші теж хочуть гуляти піщаними дюнами і дихати чистим повітрям, сповненим пахощами моря та квітів, а не смородом стихійних смітників.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон