Співаковський вважає «листи щастя» від «Херсонрегіонгаз» провокацією

У липні більшість херсонців та мешканців Херсонської області отримали від ТОВ «Херсонрегіонгаз» (дочірнє товариство ПАТ «Херсонгаз»)так звані «листи щастя», в яких йдеться про нібито наявну в них заборгованість по сплаті за спожитий газ.

Сума боргу різна і сягає від 280 до 1300 гривень. Причому вказується, що це начебто донарахування за період 2015-2016 років. Свого часу Окружний адміністративний суд міста Києва визнав незаконною та нечинною Постанову Кабінету Міністрів України №237 від 29.04.2015 року, якою встановлювались зменшені у два рази норми споживання газу для населення, які не мають лічильника.

«Херсонрегіонгаз» вочевидь вирішив скористатися цим і виставив споживачам рахунки за вже давно спожитий газ по старим нормам, та ще й заднім числом. Цілком зрозуміло, це викликало великий резонанс серед населення, адже наразі відсутній відповідний порядок, який дозволяв би постачальникам комунальних послуг у такий спосіб донараховувати кошти за вже давно спожиті послуги.

Крім того, стаття 1175 Цивільного кодексу України вказує, що шкода, завдана фізичній або юридичній особі в результаті прийняття органом державної влади нормативно-правового акта, що був визнаний незаконним і скасований, відшкодовується державою. Люди справедливо обурені.

Тому терміново звертаюсь до Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана та до Міністра Кабінету Міністрів України Олександра Саєнка з вимогою вирішити вказану проблему. Подібна поведінка монополіста-постачальника природнього газу не має під собою жодних юридичних підстав і є абсолютно неприпустимою.

А в регіоні, що межує з тимчасово окупованим Кримом, це взагалі скидається на свідому провокацію, - вважає Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон