В Олешківському районі думають про новий навчальний рік

На вулиці ще літні канікули у розпалі, а в кабінеті очільника Олешківської районної ради Павла Потоцького вже обговорюють підготовку до нового навчального року - передусім йдеться про те, у які класи та за які парти сядуть наші учні 1 вересня.

Те, що викликає найбільше нарікань серед керівників шкільних та позашкільних закладів – на порозі серпень місяць, а в установах освітньої галузі не проводяться поточні та капітальні ремонти, бо ще не придбали лінолеум, фарбу або придбали, та не таку, не забезпечені вугіллям тощо.

І хоч на рахунках центру по обслуговуванню установ і закладів освіти району є кошти – використати їх для розвитку освітянської ниви Олешківського району неможливо, бо є розпорядження голови районної державної адміністрації Олени Кравченко-Скалозуб, в якому чорним по білому написано: допорогова закупівля – це 50 тис. грн, яка може здійснюватися тільки з дозволу однієї особи – заступника голови райдержадміністрації.

Виникають питання: Чому "допорогова закупівля" становить 50 тис. грн, а не 200 тис. грн, як сказано у ЗУ «Про публічні закупівлі»? І чому процес проведення тієї ж самої закупівлі концентрується в руках однієї особи?

Щоб почути відповіді на ці та інші запитання, доповісти про підготовку до нового навчального року, директори ЗОШ, ПНЗ, представники центру по обслуговуванню установ і закладів освіти району, Олешківської районної ради, районної державної адміністрації зібралися в кабінеті очільника районного органу місцевого самоврядування Павла Потоцького.

Олешківська районна рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон