Як генічеські керівники у шахи грали

Минулої п'ятниці, 20 липня, вулична бібліотека центральної книгозбірні Генічеського району зібрала багато гостей,бо саме тут проходив цікавий святковий захід - відзначили міжнародний День шахів.

Всіх присутніх привітали: голова Генічеської районної ради Андрій Євстратов, Генічеський міській голова Олександр Тулупов та начальник Відділу культури Генічеської РДА Вікторія Сухорукова.

Директор центральної районної бібліотеки Віра Стрельцова та ведуча Інна Корпун під час заходу познайомили всіх з історією цих свят та їх традиціями. Під час бліц-опитування серед знавців гри у шахи присутні получили багато цікавої інформації.

А саме, що Міжнародна шахова федерація була заснована у Парижі у 1924 році, міжнародний День шахів світова спільнота відзначає з 1966 року, а перше святкування Дня шахів у Україні відбулося лише 20 липня 2012 року, це при тому, що у нашій країні шахи відомі з Х-ХІ століть.

Особливий інтерес у присутніх викликало проведення сеансу одночасної гри у шахи. Маленька талановита мешканка нашого району з смт Новоолексіївка Анастасія Гнатова у свої 9 років має на рахунку вже значну кількість перемог серед гравців в шахи у своїй віковій категорії.

Але у цей день вона ризикнула зіграти одночасно на три дошки з дорослими та досвідченими суперниками. Її опонентами стали керівники району та міста — Андрій Євстратов, Олександр Тулупов та редактор газети «Приазовська правда» Світлана Руднікова.

Гра тривала понад 30 хвилин. Світлана Володимирівна виграла партію, а Андрій Олександрович та Олександр Васильович погодилися з дівчинкою на дружню нічию. Тож, все було по чесному...

У святковому заході крім мешканців Генічеського району прийняли участь гості із сусідньої Іванівки та 7 міст України, а саме — Харкова, Житомира, Миколаєва, Нікополя, Києва, Полтави та Дніпра. Сподіваємося, що додому вони поїдуть з приємними спогадами про відпочинок на нашому гостиному азовському узбережжі.

За матеріалами сайту "Новий візит"

Фото Олександра Прихненка

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон