На Херсонщині квитки на потяг стали дефіцитом

Планувати подорож до Києва, Львова або Харкова залізницею жителям Херсонщини варто хоча б за місяць.

У цьому році ажіотаж на квитки настільки шалений, що гарантовано придбати їх за один-два тижні до поїздки практично неможливо.

Не допомагає навіть рекордна кількість потягів, що влітку запустила в південному напрямку «Укрзалізниця». На додачу до звичних вона продовжила до Херсона курсування потяга 75/76 Київ — Кривий Ріг і 71/72 Київ — Запоріжжя-1 до Генічеська та нещодавно ввела п'ятий додатковий потяг 253 Київ — Херсон.

І все одно квитки купити досі дуже складно. Приміром, станом на 17 липня спокійно придбати квиток з Києва до Херсона можна, за деяким винятком, тільки на дати з 7 серпня. А до Новоолексіївки бодай якийсь вибір квитків є лише, починаючи з 10 серпня.

Причому відчайдушним мандрівникам дуже складно підібрати навіть квитки з пересадкою. Якщо ще минулого літа це майже не становило жодної проблеми через транзитні станції ім. Шевченка або Кривий Ріг, то тепер доїхати до того ж Києва з Херсона і назад можна хіба що з пересадкою у Дніпрі або Запоріжжі.

Шалений попит на квитки до Херсонщини влітку свідчить про величезну популярність нашого краю для відпочинку серед українців. Проте навіть взимку або восени придбати квиток часто буває дуже складно. Тож неможливо зараз згадувати без сміху небажання керівників «Укрзалізниці» вводити кілька років тому інтерсіті Херсон — Київ: вони чомусь вважали, що цей потяг не користуватиметься попитом.

У будь-якому випадку труднощі з придбанням квитків до Херсона або Генічеська повинні привернути увагу чиновників. Адже без вирішення вказаної проблеми навряд чи варто розраховувати на подальший розвиток наших курортів і приток нових туристів.

І першим кроком до цього має стати запровадження хоча б у перспективі швидкісного залізничного сполучення між Херсоном та Києвом і Львовом. Бо далеко не всі люди сьогодні готові витрачати купу часу, аби дістатися до українського півдня, коли за лічені години і за доступною ціною можна потрапити до будь-яких популярних серед туристів міст і навіть курортів Європи.

Олег БАТУРІН
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон