Співаковський про головне в депутатській роботі

Сьогодні, 19 липня народний депутат Олександр Співаковський проводив у Херсоні особистий прийом громадян.

Попри відпускну пору та шалену спеку людей прийшло не менше, ніж зазвичай. А, можливо, навіть, і більше. З одного боку це, напевне, свідчить про ефективність роботи нашої команди (адже у переважній більшості проблем, з якими звертаються до мене і моєї громадської приймальні люди, ми досягаємо позитивного вирішення).

Та, як на мене, перш за все, це є яскравим свідченням того, наскільки ще недопрацьовує державна машина. Тому що зазвичай за допомогою до свого нардепа люди звертаються вже тоді, коли не змогли знайти правди там, де вона мала бути.

От сьогодні на прийомі була людина поважного віку, яка свого часу зазнала репресій від тоталітарного режиму і має відповідний статус. Проте, навіть пройшовши через апеляційні судові інстанції, цей громадянин так і не зміг домогтися від Мінсоцзахисту виплат, що належать йому по закону. Тепер будемо добиватися разом...

Хоча взагалі-то більшість проблем, з якими прийшли сьогодні на прийом херсонці, є проблемами місцевої влади, а деякі — взагалі рівня ОСББ. Для цих людей звичайні життєві ситуації перетворилися на справжні проблеми виключно через чиновницьку бюрократію чи просто чиюсь черствість або небажання працювати. А підтримки просять у нардепа...

Загалом на прийомі сьогодні побувало 14 громадян, і абсолютно всі вони можуть бути впевнені: в рамках своїх повноважень як завжди, я і моя команда зробимо все можливе для позитивного вирішення їхніх проблем. І щодо транспортної розв'язки поблизу обласної дитячої лікарні, і щодо ремонту доріг, і в питаннях нарахування субсидій чи реструктуризації комунального боргу. Бо дорожу довірою людей.

І тому не можу погодитися з тими, хто зараз активно наполягає на скасуванні мажоритарної складової у виборчій системі, представляючи «мажоритарку» як суцільне зло.

Виходячи з власного досвіду, можу сказати: «мажоритарка» має чимало плюсів. А ключовий її момент полягає у персональній відповідальності перед виборцями. А це, на мій погляд, головне у депутатській роботі, - переконаний Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон