Херсонці побачили красу свого міста

Сьогодні у Херсонській центральній бібліотеці ім. Лесі Українки відбулося відкриття виставки робіт відомої херсонської фотохудожниці Наталії Нагулян«Херсон. Острів і місто».

Відкрив фотовиставку завідувач організаційно-методичного відділу Херсонської централізованої бібліотечної системи, відомий експерт з питань південноукраїнської археології та історії Антон Костенко: «Сьогодні ми відкриваємо авторську виставку Наталії Нагулян.

Протягом певного, досить тривалого часу, Наталія прагнула впіймати красу нашого херсонського довкілля. Дуже часто, коли ми мандруємо нашими вулицями, ми забуваємо про те прекрасне, що нас оточує. Ми люди міста. Ми звикли, що нас оточують будинки, автомобілі, асфальтовані дороги.

Але ми забуваємо про те, що, відійшовши на метр від цієї асфальтованої траси, ми можемо зануритися в якийсь красивий скверик, ми можемо побачити якийсь яскравий кущ, квітку і т. д. Усю цю красу фотохудожниця зафіксувала у своїх чудових світлинах».

«Я займаюся фотографією без фанатизму. Трошки я знімала ще у радянські часи, потім у 80-90-ті роки, потім була невелика перерва, а потім почала фотографувати знову. Дуже вдячна вам за те, що знайшли час і відвідали мою виставку. Мені дуже хотілося показати красу нашого міста, яка знаходиться не десь там далеко, а буквально поряд з нашим домом», - розповідає фотограф Наталія Нагулян.

Більшість фотографій, які представлені на виставці, відображують красу мікрорайона Острів.

Наталія Нагулян невипадково обрала для своїх робіт саме цю частину нашого міста, адже Острів є найближчим до природи, до плавнів. Саме рослинність плавнів, птахи, які тут мешкають, знайшли своє відображення на світлинах фотохудожниці.

А ще чимало фотографій автора присвячені нашим братам меншим, здебільшого собакам. Чому саме цим відданим та дружнім тваринкам? Тому що Наталія Нагулян їх дуже любить.

До речі, наразі не усі роботи Наталії Нагулян розміщені у експозиції. А все тому, що їх дуже-дуже багато. Але, як відзначають організатори виставки, херсонці зможуть побачити усі фотографії: орієнтовно 1-ого вересня частина світлин буде замінена, з'являться роботи, присвячені зимі та пізній осені.

Відвідати виставку «Херсон. Острів і місто» ви зможете до 10 жовтня.

Для довідки:

Наталія Нагулян народилася в 1954 році в Одесі. Має вищу технічну освіту.

З 1990-х років бере участь у фотоконкурсах Херсонського клубу фотолюбителів.

Наприкінці 1990-х - початку 2000-х років друкувалася в журналах «ZooБизнес», «Колли-Шелти» (Украина), «Collie Revue» (Німеччина).

Теми фоторобіт – навколишня природа і людина як її частина.

Брала участь у Фестивалі візуального мистецтва (Херсон, 2018 рік).

Наталя РОЖКОВАН
фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон