Жертв нападів гадюк рятує медична «гуманітарка»

На Херсонщині небачену досі активність виявляють отруйні змії. За даними обласного територіального Центру екстреної медичної допомоги,впродовж нинішнього сезону через напади гадюк тут уже постраждали 25 дітей і дорослих — і в містах, і в сільських районах краю.

Щоразу таких пацієнтів шпиталізують і лікують звичайними антигістамінними та знеболювальними препаратами, використовуючи, за потреби, ще й ін'єкції для стабілізації серцевої діяльності.

Курс лікування зазвичай триває три-п'ять днів, хоча введення спеціальної сироватки могло б у рази прискорити цей процес. Але вона з'явилася лише тепер, і то з допомогою... Індії.

За сприяння посольства цієї держави в Україні районні лікарні Херсонщини отримали як гуманітарну допомогу 37 флаконів зміїного антитоксину. І не тільки.

Департамент охорони здоров'я Херсонської ОДА додає, що до партії фармацевтичної «гуманітарки» входять також ліки від сказу, правця та дифтерії загальною вартістю понад 17,5 мільйона гривень.

"Голос України"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон