У Херсонському держуніверситеті відкрили два нових кабінети

На базі Херсонського державного університету спільно з народними обранцями Олександром Співаковським та Сергієм Хланем відкрили два кабінети: хімії та фізики, які значно покращать якість надання освітніх послуг, - повідомив голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв.

Облаштування лабораторій стало можливим завдяки додатковому виділенню коштів Міністерством освіти і науки України у розмірі 1 млн. 300 тисяч гривень.

Зазначу, Херсонщина має невтішну статистику. Через пенсійний вік в області не вистачає 1700 вчителів та 1500 медиків. Розуміючи наслідки відсутності фахівців по гостродефіцитним спеціальностям, ми розробили програму «Людський капітал».

Згідно з нею абітурієнти можуть на пільгових умовах навчатися професіям, що є найбільш востребуваними на селі. Адже розуміємо, що в райони не поїдуть з Києва вчити або лікувати наших дітей.

Тому наша задача - створення на базі ХДУ умов, які б дозволили навчати вчителів і лікарів для нашої області.

Вдячний ректору Херсонського державного університету і за сумісництвом першому заступнику Голови Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Олександру Співаковському. З його обранням значно покращується матеріально-технічна база закладу. Університет розвивається культурно, спортивно, студентам надають сучасні знання.

Впевнений, ми йдемо правильним курсом і здолаємо всі виклики, - заявив голова Херсонської ОДА Андрій ГОРДЄЄВ.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон