У Генічеську успішно завершився соціально-спортивний проект

Минулого четверга, 12 липня, в спортивному комплексі Генічеського медичного училища відбулося офіційне закриття навчально-тренувальних зборів для найкращих дівчат баскетболісток з різних куточків Херсонської області.

Відповідні збори відбулися в рамках соціально-спортивного проекту «Юна баскетбольна зірка Таврії», в цій акції прийняли участь двадцять п'ять дівчат віком от 10 до 14 років, з Верхнього Рогачика, Нової Каховки, Каховки та Олександрівки (Білозерський район).

Протягом відповідних зборів з дітьми працювали провідні тренери України, південного регіону та Херсонської області: Мельничук В.Ф., Петренко С.В., Гацоєв В.Б. та Давидов О.В. Тренерському корпусу активно допомагали дівчата гравці БК ХДУ «Таврійська Зірка»: Глєбова М., Антонюк В. та Гулько В. та другий тренер даної команди Сокальський В.Є.

Під час тренувань дівчата займалися розвитком навиків індивідуальної техніки та тактики гри, як в нападі так і в захисті.

Відповідні навички повинні допомогти юним баскетболісткам істотно покращити свій рівень індивідуальної майстерності та в майбутньому досягти більш кращих результатів на змаганнях різного рівня.

Розпорядок робочого дня учасників акції складався із зарядки на березі моря, приймання водних процедур, двох тренувань у спортивному залі та двох теоретичних занять у мультимедійному залі.

Важливою особливістю відповідної акції було залучення до роботи із дітьми провідного арбітра Херсонщини Сальникова Сергія, який на теоретичних та практичних заняттях пояснював дітям особливості основних компонентів баскетбольних правил та їх сучасних змін.

Слід зауважити, що відповідна акція носила соціально-спортивний характер, тобто дівчата не лише тренувалися, вони також вивчали історію баскетболу, історію чемпіонатів Європи, Світу та Олімпійських ігор.

Учасники акції ознайомилися із особливостями підготовки баскетболістів у Сполучених Штатах Америки, особливий акцент був зроблений на важливість гарного навчання в школі та вивчення іноземних мов.

Кожного вечора для учасників демонструвалися художні фільми на спортивну тематику або в он-лайн режимі вболівали за нашу жіночу молодіжну баскетбольну збірну.

Не лише спортивними та соціальними заходами жили учасники табору, у дні вільні від тренувань вони відвідали Арабатську Стрілку, в районі селища Щасливцево, де ознайомилися із унікальними природними ресурсами Генічеського району.

В передостанній день акції на дівчат чекали естафети та конкурси для виявлення командної та індивідуальної майстерності.

За результатами конкурсів переможцями стали Конопацька Ліза (ДЮСШ Нова Каховка, тренер Щєпкін О.О., Буфан Діана (ДЮСШ Верхній Рогачик, тренер Земба С.Й.), Аненко Анна (ДЮСШ Нова Каховка, тренер Щєпкін О.О.), Горінова Тетяна (ДЮСШ Верхній Рогачик, тренер Земба С.Й.), Передерій Юлія (ДЮСШ Верхній Рогачик, тренер Земба С.Й.), Ліснича Євгенія (ДЮСШ Верхній Рогачик, тренер Земба С.Й.), Печкар Ліза (ДЮСШ Нова Каховка, тренер Щєпкін О.О.).

Всі переможці конкурсів та естафет отримали командні та індивідуальні призи, але кожна дитина не залежно від рівня майстерності отримала солодкий сюрприз.

Під час закриття акції виступив заступник голови Генічеської районної ради Коржевий С.М. який зазначив, що відповідна акція дозволить нашим маленьким обласним зірочкам стати справжніми зірками українського баскетболу.

За підсумками даної соціально-спортивної акції кожна дитина отримала невеличкі подарунки, а саме: пляшку для споживання води, блокнот, ручку, футболку з логотипом акції та сертифікат учасника.

На думку організаторів акції особливої подяки заслуговують тренера дівчат, які в більшості випадків працюють на ентузіазмі: Земба С.Й. (смт Верхній Рогачик), Вітіннік С.В. (с.Олександрівка, Білозерського району), Щєпкін О.О. (м. Нова Каховка) та Михайленко В.В. (м. Каховка).

Слід зауважити, що відповідне дитяче свято здійснилося завдяки підтримці Федерації баскетболу України (в особі президента Бродського М.Ю. та генерального секретаря Драбіковського В.В.), Херсонській регіональній федерації баскетболу ( в особі президента Бондаренко О.М.), Генічеської районної ради ( в особі голови Євстратова А.О.), народного депутата України, ректора ХДУ – Співаковського О.В., депутата Херсонської обласної ради – Романія М.Д., директору Генічеського медичного училища – Піжук Л.С., а також випускників Херсонського державного університету, а зараз підприємців Задерея О.С. та Малова Г.А.

Приазовська правда ПЛЮС

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон