На Херсонщині СБУ виявила спільника окупаційної влади АР Крим

Співробітники Служби безпеки України виявили на Херсонщині спільника російських окупантів, який сприяв незаконній анексії Криму.

Правоохоронці встановили, що херсонець, перебуваючи у 2014 році на території АР Крим, перейшов на бік агресора та сприяв проведенню псевдореферендуму, ініційованого окупаційною владою.

Співробітники Управління Служби безпеки України в Херсонській області спільно зі слідчим відділом ГУ Служби безпеки України в АР Крим у рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 2 ст. 110 Кримінального кодексу України провели за місцем проживання зловмисника санкціоновані обшуки.

Під час слідчих дій правоохоронці виявили відомчу медаль Міністерства Оброни РФ «За возвращение Крыма», медаль так званої «Республики Крым» «За защиту Крыма» із відповідними нагородними документами, довідку виконкому однієї із селищних рад АР Крим про участь зловмисника у забезпеченні громадського порядку на виборчій дільниці, паспорт громадянина РФ та страхове свідоцтво РФ про пенсійне забезпечення.

Чоловік також зберігав заохочувальні грамоти, видані російськими «казацкими организациями» і так званими «органами местного самоуправления» тимчасового окупованої території АРК, заборонену комуністичну символіку та георгіївські стрічки.

Також правоохоронці вилучили ручні гранати Ф-1 і РГД-5 та двісті п'ятдесят грамів речовини схожої на порох. Наразі вирішується питання щодо оголошення зловмиснику про підозру та обрання запобіжного заходу. Тривають слідчо-оперативні дії.

Прес-центр СБ України

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон