Гордєєв захищатиме інтереси фермерів Херсонщини

Про це голова Херсонської ОДА Андрій Гордєєв заявив вчора, 10 липня, на нараді з аграріями щодо упорядкування земельних відносин, забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя.

Серед присутніх - приватні землевласники, члени антирейдерського штабу, керівники відповідних структурних підрозділів, а також представники Головного управління Держгеокадастру у Херсонській області, Головного управління Держпродспоживслужби в Херсонській області, Головного територіального управління юстиції у Херсонській області.

Під час розмови сільгоспвиробники області поділилися своїми проблемами та висловили невдоволення роботою ГУ Держгеокадастру у Херсонській області. Також були порушені питання щодо механізму та процедури нарахування орендної плати за землі державної власності. Адже Держгеокадастром було встановлено орендну ставку у розмірі 12 % на богарних землях.

«Неможливо у зоні ризикового землеробства, коли середній урожай 20-22 ц/га, ставити сплату за тимчасове користування 4000-5000 тис грн з 1 га на рік», - наголосив Андрій Гордєєв.

Також очільник області підкреслив: «Фермер – та людина, яка легально працює, дає заробітну плату на селі та платить податки, тому ми маємо захищати їх права! Зрозуміло, що до аграріїв у нас є зустрічне прохання, а саме максимально легалізувати свою роботу та врожай».

Учасниками наради було вирішено підготувати резолюцію до центральних органів влади для того, щоб вище керівництво держави звернуло увагу на проблеми фермерів та посприяло зниженню орендної ставки до 8%, адже Херсонщина – зона ризикового землеробства.

Елеонора ГУСЬКОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон