На Херсонщині створять робочі групи для пробації підлітків

За ініціативи філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області відбулась робоча нарада щодо обговорення питань, які виникають під час виконання рішень суду стосовно неповнолітніх осіб.

Також обговорили питання проведення соціально-виховної роботи зі складними підлітками та перспективи розвитку пробації щодо неповнолітніх в області.

У робочій зустрічі також взяли участь представники обласної прокуратури, обласної поліції, соціальних служб, регіональний координатор Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та представники громадських організацій.

"Наразі в області на обліку в пробації перебуває 15 підлітків, у самому Херсоні таких неповнолітніх двоє. Їм, в основному, 16-17 років, на обліку перебувають за крадіжки та грабежі.

Через маленьку кількість осіб на обліку, у Херсоні відсутня можливість створення Центру ювенальної пробації в Херсонській області", – зазначила начальник філії Державної установи «Центр пробації» в Херсонській області Оксана Кузьмич.

Начальник служби у справах дітей Херсонської обласної державної адміністрації Олена Міхєєва звернула увагу, що у 2026 році в Україні не залишиться жодного інтернату. На сьогоднішній день, в таких закладах перебувають лише незначна кількість дітей-сиріт або позбавлених батьківського піклування, у всіх інших є батьки:

"Неповнолітні, які перебувають на обліку органу пробації в Херсонській області, майже всі мають або повну, або неповну сім'ю. Ми повинні проводити профілактичну роботу з батьками.

Адже щасливе життя дитини в першу чергу залежить від його батьків. Тому, наша задача спільними силами допомогти дітям повернутися до їх сімей, де пануватиме сприятлива атмосфера", – наголосила Олена Володимирівна.

До речі, за даними, які озвучила провідний інспектор філії Вікторія Голота, стан повторної злочинності серед неповнолітніх у Херсонській області за І півріччя цього року дещо збільшився у порівнянні за І півріччя 2017 року (у 2017 році – 3,3%, у 2018 році – 4,5%).

Результатом наради стало рішення про створення в районах області спеціальних робочих груп. Складатись вони будуть з фахівців пробації, соціальних служб, громадських організацій та органів місцевого самоврядування. Групи будуть проводити профілактичну роботу з підлітками та їх батьками.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон