На Херсонщині є "Доступні ліки"?

У Департаменті охорони здоров'я Херсонської ОДА стверджують, що є: протягом I півріччя 2018 року понад 166 тис. осіб на Херсонщині отримали медикаменти за програмою «Доступні ліки».

Урядова програма «Доступні ліки» передбачає повну або часткову державну підтримку лікування осіб, що страждають на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет ІІ типу та бронхіальну астму.

На Херсонщині із затверджених коштів у сумі 27 204,3 тис. грн. на 01 липня профінансовано 13 602,3 тис. грн. з яких використано 13 317,9 (98%).

Найбільше аптек залучено до програми в м. Херсон, Великоолександрівському, Новотроїцькому, Білозерському районах та м. Новій Каховці. Всього по 1 аптеці – у Верхньорогачицькому, Великолепетиському та Іванівському районах.

Наразі продовжує функціонувати механізм доставки лікарських засобів, що підлягають відшкодуванню за урядовою програмою, у сільську місцевість для хворих, які не можуть самостійно отримати необхідні медикаменти в аптечній мережі.

З початку поточного року по області було укладено 81 договір із суб'єктами господарювання різних форм власності, які здійснюють відпуск лікарських засобів. Медичні працівники з початку року виписали 330 480 рецептів на відшкодування вартості лікарських засобів.

Відсоток отоварених рецептів складає 77,5% (256 227 рецептів) від виписаних. З початку року 166 298 осіб отримало лікарські засоби за програмою «Доступні ліки».

Прес-центр "Медицина"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон