У Скадовську викривають "старі схеми"

Відомо, що останні роки більшість робіт по освітленню міських вулиць Скадовська проводились ФОП Вербицький С.В.

Останнім часом спливають питання по експлуатації даних об'єктів, а саме до якості виконаних робіт та їх вартості...

Одним з останніх проектів ФОП Вербицький С.В. є виконання капітального ремонту зовнішнього вуличного освітлення вулиці Набережної в м. Скадовську (від вул. Єлизаветівська до вул. А.Шептицького), що передбачала будівництво 8 освітлювальних опор в зборі. Термін виконання робіт згідно договору до 10.06.18 р.

У ході опрацювання поданих документів виникло немало сумнівів відносно завищеної вартості обладнання проекту. Отримавши категоричну відмову від виконавця робіт щодо надання документів, які підтверджують вартість вищевказаного обладнання, було створено фахову комісію міської ради.

До її складу увійшли депутат міської ради Жебель С.В., засновник ПП "Сіам Енерго", головний інженер КП "Водне господарство" Цілинко С.В., директор КП "Очисні споруди" Швець В.В., головний спеціаліст з обліку комунального майна Яценко А.Ю. Голова комісії перший заступник міського голови, куратор питань житлово-комунального господарства Афанасіаді Д.М.

В ході роботи комісії були надані наступні документи: проектно-кошторисна документація, акт приймання виконаних будівельних робіт. У комісії виникли питання по завищеній вартості відповідних робіт.

Зокрема Жебель С.В., маючи значний досвід у проведенні електромонтажних робіт, встановив, що були допущені порушення пов'язані з безпекою мережі та завищену вартість у кошторисній документації. Поряд з цим виконавець не мав відповідної ліценції на виконання подібних робіт (ФОП Вербицький С.В. повідомив, що направив необхідні документи на отримання ліценції).

При обстеженні комісією міської ради виявлено приховані роботи, які вказані в проекті та не відповідають фактично зробленим, про що йдеться у акті комісії. По вказаним розбіжностям необхідно внести зміни в проекті та зробити перерахунок.

Висновок роботи комісії грунтовний — роботи проведені без дозволу на будівництво (ДАБК). Зі слів виконавця дозвіл на початок робіт надано колишнім керівництвом міста (підтвердження своїх слів не надано). Необхідна документація введення в експлуатацію виконавцем не надана.

Наразі проводиться перевірка документів по всім роботам відповідного виконавця, готуються висновки щодо встановленого освітлювального обладнання в місті.

Скадовська міська рада

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон