Чи вирветься Херсон з рекламного полону?

Багато туристів, які потрапляють в наше місто, відзначають не лише позитив. А й захаращеність вулиць рекламою.

І ось 3 липня 2018 року своє слово у цій нелегкій справі сказали народні депутати. Вони прийняли зміни до закону «Про рекламу». Так от відтепер на опорах контактної мережі та опорах зовнішнього освітлення жодного рекламного носія розміщувати неможна.

Також своїм рішенням законодавці планують обмежити кількість рекламних носіїв на вулицях. Особливо розташованими над проїжджими частинами.

Проте деякі мешканці Херсона примудряються самостійно заполонити наше місто рекламою.

І буквально на кожному стовпі можна побачити оголошення з пропозиціями кредитів, підробітків, цілителів, продажу чого завгодно.

Особливо люблять у Херсоні обклеювати ними стовпи електромереж...

Хтось їх обриває, але поверх одних папірців вмощують нові. Навіть дорожнім знакам діставалось. Подібні осередки аж ніяк не додають краси нашому південному місту. За цей подібний вандалізм законом навіть передбачено покарання – від 340 до 1700 гривень штрафу.

Як боротись з таким явищем? Наприклад, у Дніпрі комунальники вдягли на стовпи спеціальні «панчохи». Ідею підгледіли в Японії. На пухирці, якими вкриті «панчохи», неможливо приліпити оголошення ані клеєм, ані скотчем. Кожен експериментальний зразок обійшовся в 1000 гривень і виготовили їх на місцевому підприємстві.

Чи стане Херсон наступним?

Олена ПІМЕНОВА
Фото автора

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон