Мешканців Голої Пристані переведуть на автономне опалення

Депутатам міста обласного значення пропонують затвердити Програму децентралізації теплопостачання на 2018-2020 роки.

На думку розробників, ця Програма має вирішити одразу кілька завдань. А саме:

- забезпечити раціональне використання енергоресурсів та сталого теплозабезпечення об'єктів соціальної сфери і житла громадян;
- стимулювати населення до переведення на автономне опалення та гаряче водопостачання;
- розробити та затвердити порядок переведення квартир соціально вразливих верств населення на індивідуальне опалення та забезпечення їх необхідними для цього приладами.

Справа в тому, що у Голій Пристані послугами централізованого опалення станом на сьогодні користуються лише 16 абонентів у приватному секторі та 31 абонент у багатоповерхівках. Та й ті мають борги по сплаті за комунальну послугу.

Хто зможе претендувати на автономне опалення за рахунок міського бюджету?

Це одинокі пенсіонери, люди з інвалідністю, малозабезпечені сім'ї, родини з дітками з особливими потребами.

Аби отримати кошти на обладнання автономного опалення, прописана певна процедура. Людина має подати заяву на ім'я начальника управління соціального захисту населення, сім'ї та праці виконавчого комітету міської ради та голови комісії з питань надання одноразової адресної матеріальної допомоги мешканцям міста Гола Пристань, які опинились в скрутних життєвих обставинах.

До цього додати довідку про доходи всіх членів сім'ї за останні три місяці, довідку про склад сім'ї, копію паспорта, ідентифікаційного номеру, акт про відключення квартири (нежитлового приміщення, секції, під'їзду, будинку) від внутрішньобудинкових мереж централізованого опалення і гарячого водопостачання.

А також письмову згоду на збір, обробку та використання інформації щодо матеріального стану заявника та номер рахунку, відкритому в банківській установі для перерахування коштів.

Кожен заявник зможе отримати 15 тисяч гривень цільових коштів. Тобто виключно на встановлення приладів індивідуального опалення.

Загальний обсяг фінансування Програми складе 250 тисяч гривень. Це повністю кошти міського бюджету. Цього року планують витратити 100 тисяч гривень, стільки ж 2019 року, і 50 тисяч у 2020.

Олена ПІМЕНОВА

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон