Фахівці реабілітаційного центру допоможуть дітям на Херсонщині

Для отримання послуг психолога, дефектолога, логопеда і масажиста дітям з особливими потребами і їхнім батькам з Новотроїцького районунаприкінці червня не потрібно було їхати до Херсона.

Фахівці Херсонського обласного центру соціальної реабілітації для дітей-інвалідів вперше завітали до їх райцентру, щоб на місці надати необхідну допомогу.

— Це не разовий візит. Усі спеціалісти надаватимуть допомогу дітям протягом десяти днів. Це велика підтримка для батьків, адже досі їм доводилося везти своїх дітей до обласного центру, що не кожному по кишені, і не в кожного є така можливість, — розповіла головна спеціалістка управління соціального захисту населення Новотроїцької райдержадміністрації Ірина Логунова.

За її словами, домовитися про приїзд представників обласного центру соціальної реабілітації вдалося завдяки голові РДА Наталії Солтановській. «Фахівці на місці уважно вивчатимуть діагнози дітей і працюватимуть з ними протягом 10 днів, надаючи необхідні реабілітаційні послуги. Загалом допомогу отримають 17 дітей з усього району», — додала Ірина Логунова.

Результатами першого ж спілкування зі спеціалістами реабілітаційного центру батьки залишились задоволені. «Як тільки ми дізналися про виїзний прийом, ми одразу на нього записалися. Адже їздити до Херсона маємо можливість не завжди», — розповіла одна з присутніх у Новотроїцькій центральній районній лікарні мам.

— Ми виконуємо патронатні послуги більше 15 років і вже робили подібні виїзди до Нововоронцовського, Горностаївського, Великолепетиського, Генічеського і Чаплинського районів. Тепер до них приєднався і Новотроїцький, — коментує вчителька-дефектолог Херсонського обласного центру соціальної реабілітації для дітей-інвалідів Ірина Литвиненко.

— Звісно, протягом десяти днів ми можемо надати лише базову і консультативну допомогу, адже для проходження більш повноцінних курсів треба більше часу. Проте багато хто з батьків приводе своїх дітей до наших фахівців вперше якраз завдяки таким виїздам. А загалом за рік через центр соціальної реабілітації проходить до 1 тисячі діток. І не лише з Херсонської, а й Запорізської і Миколаївської областей.

Олег БАТУРІН,фото автора
"Новий День"

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон