На Херсонщині з'явиться пам'ятник нульовому кілометру

Місто Гола Пристань на Херсонщині, що славиться своїми пам'ятниками на Набережній, отримає цьогоріч ще один пам'ятник.

Про це на прес-конференції, присвяченій проведенню 7-8 липня у місті Гола Пристань ХVI Всеукраїнського благодійного фестивалю народної творчості «Купальські зорі», розповів Олександр Бабич, Голопристанський міський голова:

«Мене завжди питають, а чи пам'ятники будете відкривати. Ну, я попередні два роки казав, що пам'ятники відкривати не будемо, у нас їх і так достатньо багато, їх потрібно ще утримувати. Але в цьому році ми будемо відкривати пам'ятник і він називається «Нульовий кілометр річки Дніпро».

Ось такий ескіз, так він буде виглядати. Кошти на цей пам'ятник ми не витрачали з місцевого бюджету – це кошти з управління водних ресурсів, у них є відповідний фонд і вони працюють над цим. Один такий пам'ятник стоїть у селищі Кізомис, і такий же пам'ятник буде стояти у місті Гола Пристань.

Що він означає? Тут закінчує Дніпро свою течію і переходить у Дніпро-Бузький лиман. Він має таке символічне значення. Тобто, від традиції відкривати пам'ятники у місті Гола Пристань ми поки що не відходимо», - прокоментував міський голова.

За матеріалами ПІК

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон