Підписано угоду про початок будівництва нового Центру надання адміністративних послуг у Новій Каховці

Вчора, 25 червня, було підписано договір про закупівлю робіт за бюджетні кошти для реалізації проекту нового сучасного будівництва спорудиЦентру надання адміністративних послуг у Новій Каховці.

Договір був підписаний між Новокаховською міською радою та фірмою-переможцем тендеру, яка виступатиме забудовником проекту «Укрстрой».

Планом заходів з реалізації Стратегії розвитку Херсонської області на період до 2020 року на 2018 рік планується реалізація програми: «Розбудова та розвиток мережі Центрів надання адміністративних послуг. Створення та будівництво центрів надання адміністративних послуг (далі - ЦНАП) в районах, містах обласного значення та об'єднаних територіальних громадах».

Під час підписання договору міський голова Нової Каховки Володимир Коваленко сказав:

«Робимо добру справу для людей не тільки Нової Каховки, а й інших районів області. Новий ЦНАП дасть можливість створити для фізичних та юридичних осіб, які звертаються за отриманням адміністративних послуг, комфортні умови для отримання адміністративних послуг, надавати близько 3150 послуг на місяць і щоденно обслуговувати до 140-150 відвідувачів».

Присутній на підписанні договору директор Департаменту економічного розвитку та торгівлі обласної державної адміністрації Дмитро Бутрій зазначив, що ЦНАПи – це нова форма комунікації влади та суспільства.

«Результатом впровадження такого масштабного проекту стане покращення іміджу органів місцевого самоврядування, органів виконавчої влади, а також зменшення проявів корупції шляхом надання якісних адміністративних послуг саме через ЦНАП. Впровадження сучасного центру надання адміністративних послуг у місті обласного значення дозволить надавати послуги регіонального рівня», - пояснив Дмитро Бутрій.

Після підписання договору про закупівлю робіт за бюджетні кошти сторони оглянули територію, де саме буде побудовано ЦНАП (вулиця Первомайська), загальна площа якої складає 766 кв м. Тривалість будівництва становить 7 місяців, вартість проекту – 20 млн грн, з них 18 млн грн – обсяг фінансування за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку, 2 млн грн – кошти місцевого бюджету.

ЦНАП матиме зручне розташування та логістику, окреме приміщення фронт – офісу (відкрита частина, відкритий простір зон обслуговування з комфортними умовами, у тому числі для осіб з обмеженими можливостями) та бек-офіс (закрита частина для опрацювання адмінпослуг), систему керування чергами, онлайн запис на прийом, зручний графік роботи.

При розробці проекту застосовувались результати вивчення кращих вітчизняних та зарубіжних практик з цього питання. Аналіз досвіду створення, організації діяльності мережі «прозорих офісів», переконують в необхідності концептуальних змін та впровадженні новаторської форми надання адміністративних послуг у Новій Каховці та розповсюдження цього досвіду в інших районах та ОТГ.

Проект реалізується за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Херсонської обласної державної адміністрації.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон