Чому депутати Херсонської міськради так не люблять своїх виборців?

Йдучи на вибори кандидати клянуться у тому, що будуть днями та ночами не спати, не їсти, а тільки тим й займатися, що піклуватимуться про покращення життя виборців...

Як тільки виборча кампанія закінчується і «слуги нарду» отримують посвідчення, перше про що вони забувають так це про свої обіцянки. На жаль, частина депутатів Херсонській міській ради не виключення.

Скажіть, шановні виборці: чи багато хто з вас давав наказ депутатам займатися питаннями політизації процесів повсякденного життя у обласному центрі?

Чи багато кого з вас цікавить питання того, що на будівлях міста, поруч з державним прапором, повинен бути ще й прапор формування, до якого й сьогодні ставляться у різних регіонах України неоднозначно.

Для багатьох з вас є актуальним питання розміщення на адміністративних будинках міста червоно-чорного прапора УПА (так званий «прапор Бандерівців»)?

Чому міська рада вирішила зайнятися цим питанням? Всі інші проблеми міста вирішені?
Як питання провокаційного характеру потрапило до порядку денного сесії ХМР, яке проходило 5 червня цього року, і це при тому, що його не розглядали у більшості з депутатських комісій?

Виявляється його лобіював один з депутатів за підтримки однієї з працівниць мерії. Невже воно варте того, аби навколо нього ламати списи? Невже комусь насправді не подобається тиша та спокій у нашому місті?

Слава Богу, у більшості депутатів вистачило зорового глузду не голосувати з нього, і воно не знайшло підтримки. А от на питання, яке насправді турбує населення міста – безпека здорового життя, у депутатів часу не знайшлося...

Нагадаю, що Херсон входить до трійки тих міст, які лідирують в Україні у питанні захворюваності на рак (а Україна, як відомо, очолює список лідерів у Європейський частині світу).

В Україні налічується вже понад мільйон онкохворих. Щорічно МОЗ підтверджує понад 130 тис. нових випадків онкозахворювань (тільки за 2017 рік були відзначено 143 тисяч випадків захворювання). Ризик захворіти на рак має кожен четвертий чоловік і кожна шоста жінка. Як стверджують медики щонайменше третину випадків захворювань на рак можна попередити.

Загальновідомо, що якщо рак молочної залози виявити на I стадії, то його можна вилікувати у 95%. Зараз у кожної четвертої жінки рак грудей діагностують вже на III-IV стадії, коли ефективність лікування значно знижується. Щотижня від раку молочної залози помирає понад 100 українок. Чоловіки частіше хворіють на рак простати. У 21% українських чоловіків рак простати виявляють вже на метастатичних стадіях.

Для того, аби кожного року тисячі херсонців виживали – треба відповідне рішення депутатів Херсонської міської ради щодо фінансування Херсонського онкологічного диспансеру.

Адже виявляти та лікувати рак там скоро не буде просто чим – обладнання для променевої терапії, яке є сьогодні на озброєнні у цього медичного закладу відпрацювало свій термін ще 10 – 20 років тому. Як свідчать лікарі: воно більше знаходиться у ремонті, ніж працює.

Надгостро стоїть питання фінансування придбання сучасного лінійного прискорювача, на що потрібно співфінансування у т.ч. і з міського бюджету Херсона, адже 40% пацієнтів онкодиспансеру – це мешканці міста. Гроші на нього збирають усім світом: і ОТГ, і райони, і окремі громадяни – всі, крім херсонських депутатів.

Лист головного лікаря диспансеру з проханням виділення коштів був розглянутий кількома депутатськими комісіями, які прийняли рішення – підтримати фінансування за рахунок профіциту, що утворився, втім до порядку денного сесії, яка проходила 5 червня, питання на відміну від «прапора Бандери» так і не потрапило.

Ось вам приклад "псевдопатріотичності": ціна життя мешканців міста – ніщо, показуха, навішування ярликів (те, чим «страждають» наші так звані «патріоти») – все. Коли справа торкається конкретних людей – їх не знайдеш «вдень з вогнем».

Коли фінансування стосується окремих «патріотів», як є керівниками міських комунальних підприємств, то вони у перших рядах, а як тільки питання стосується містян, то їх наче «вітром здуває».

Слід віддати належне депутатам ВРУ, які днями під час засідання Бюджетного комітету погодили розпорядження Кабміну, у якому є пункт щодо виділення обласному бюджету Херсонщини – 12 млн. грн. для фінансування Херсонського облонкодиспансеру, які повинні передбачити при розподілі у 2018 році держсубвенції місцевим бюджетам на заходи соціально-економічного розвитку окремих територій. Гроші підуть на покупку цифрової мамографічної системи з функцією томосинтезу.

Патріотизм це не бігання по мітингах у вишиванках, не стрибання на майданах під вигуки напівнесвідомих... Патріотизм – це піклування про життя людей незалежно від того, якою мовою вони спілкуються і які політичні погляди сповідують.

Слава тим, хто просто й тихо любить людей і відстоює їх інтереси, а не горланить про це на кожному перехресті, заробляючи собі гроші шляхом розкрадання їх з міського бюджету.

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон