До ювілею видатного сина Херсонщини

Вчора, 20 червня, в Борозенському будинку культури Великоолександрівського району відбувся вечір – спогад присвячений 70-річчю Андрія Прокоповича Снігача- першого Президента земляцтва Херсонщини.

«Земляцтво Херсонщини» це громадська організація у витоків якої стояв Андрій Прокопович.

Любов до рідного краю, турбота про земляків, ці споріднені поняття яскравою канвою були вплетені в життєвий шлях Андрія Снігача.

«Об'єднати людей за спільною «Таврійською групою крові», бути корисними рідній землі в далині від неї» було його кредо життя.

На вечір – спогад у будинку культури ім. Андрія Снігача зібралося багато друзів та знайомих. Зі сцени лунали слова безмежної вдячності на адресу людини з великої літери.

До Борозенського будинку культури цього дня зібралися друзі із Садка і Борозенського із Великої Олександрівки і Нововоронцовки, з Каховки, Херсона, Києва. Це заслужений економіст України,почесний Президент Міжнародної громадської організації «Земляцтво Херсонщини», однокласник і просто друг Андрія Снігача - Микола Рожко, перший віце – президент екс-голова Херсонської облдержадміністрації Михайло Кушнеренко, генеральний директор Чорноморського біосферного заповідника, екс голова облдержадміністрації Анатолій Юрченко, голова правління ПАТ «Каховський завод електрозварювального обладнання», Герой України Ярослав Микитін та багато інших знаних та шанованих земляків.

Управління інформаційної політики ХОДА

Земляцтво «Херсонщина» було утворене у Києві у 1997 році з метою об'єднати зусилля вихідців із Таврійського краю, згуртувати інтелектуальний потенціал земляків і спрямувати його на розв'язання економічних і соціальних питань Херсонщини на усіх рівнях. Початково земляцтво об'єднувало 120 вихідців з Херсонщини.

На сьогодні в організації більш як 1500 тисячі індивідуальних та понад 50 колективних члена. До земляцтва входять народні депутати України, працівники Адміністрації Президента, Верховної Ради, Кабінету Міністрів Герої Соціалістичної праці, Радянського Союзу та України, наукові та творчі працівники.

На сьогодні представництва «Земляцтва Херсонщини» відкриті у Нью-Йорку, Торонто; планується відкриття представництв в Німеччині, Польщі, Словенії, Чехії, Австралії.

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон