Дурний приклад чи розумна ініціатива, яку слід втілити у Херсоні?

Останнім часом на Херсонщині стає все більше прикладів того, як кинуті на узбіччі чи у дворах старі авто стають предметом хвилювання місцевих жителів.

Не так давно в одній з соціальних мереж було розміщено роздуми мешканця нашого міста, який розмірковує про те, що у дворах будинків, особливо у старій частині міста (не приватної забудово) можна побачити старі занедбані гаражі до яких ніхто не приходить місяцями та автомобілі, які стоять просто неба часом роками і які так само викликають занепокоєння.

Що це: параноя чи привід для того аби насправді замислилися правоохоронці та місцева влада – чому стоять недоглянуті транспортні засоби?

Тут мимоволі пригадалася історія, яка трапилася у курортному Генічеську коли там на одній з вулиць з'явилося авто, яке, як потім з'ясувалося, припаркувала людина певної національності, а згодом підірвала... внаслідок одна людина загинула, а ще кілька постраждали.

І зовсім свіжа історія: минулого тижня працівники одного з ринків області помітивши пакунок який залишив невідомий – повідомили про це працівників поліції, які констатували, що то насправді була «пекельна» машинка, яка могла накоїти чимало біди. Трагедії не сталося завдяки пильності однієї особи.

В даному випадку, скоріш за все, спрацював ефект «перестороги» до малих предметів – на машини уваги звертають менше... Звертали!

Наприклад у Києві влада заявила, що буде примусово забирати на штрафмайданчики всі старі та кинуті авто.

Так мер Києва Віталій Кличко доручив «провести обстеження територій у всіх районах столиці з метою виявлення старих занедбаних автомобілів»: «Якщо автомобіль знаходиться в жахливому стані, ми бачимо, що на ньому відсутні номерні знаки, у нас є всі підстави, щоб евакуювати його на штрафмайданчик до з'ясування, хто є власником авто».

В одному з районів Києва вже навіть встигли провести робочу нараду з керівниками структурних підрозділів під час якої було доручено негайно почати обстеження балансових територій.

Причиною такої реакції чиновників стала драма, яка розігралася у Києві, 14 червня, коли на вулиці Чорнобильські «стався вибух в старому занедбаному авто, в результаті якого постраждали чотири дитини».

Може Володимирові Миколаєнко слід перейняти досвід свого тезки і спробувати вжити якісь дієві заходи у нашому місті? Ну не тільки ж з космосом йому спілкуватися та президента сусідньої держави по телефону «розпікати» ...

Сергій ОСОЛОДКІН

© 2008 - 2024 Інформаційне агентство "Херсонці". Всі права захищені.
Використання матеріалів ІА "Херсонці" може здійснюватись лише при наявності "активного гіперпосилання" на "Херсонці", а також на сам матеріал.
Редакція може не поділяти думку авторів і не несе відповідальність за достовірність інформації.
email: khersonci08@gmail.com, контактиархівТеатр Куліша - Херсон